2 augustus 2024

Foto’s dagtocht 24 augustus 2024

Voor onze leden zijn, op de in te loggen pagina, foto’s geplaatst die gemaakt zijn door Theo Kersten tijdens de dagtocht naar Terheijden op 24 augustus 2024. Tevens onderstaand een verslag hiervan.

Dagtocht Terheijden
Op Zaterdagmorgen 24 augustus vertrok de bus met 49 personen naar Terheijden waar we rond 12.00 uur arriveerden bij restaurant de Gouden Leeuw voor een lekkere lunch.
Na deze goed verzorgde lunch reden we met onze gids Constantijn rond 13.00 uur richting Breda via België het gebied ter zuiden daarvan over de smokkelroute en de omgeving. Op die route werd vroeger van Nederland naar België veel boter gesmokkeld en vanuit België naar Nederland werden de sigaretten gesmokkeld. Na heel veel gezien en gehoord te hebben rijden we naar het Gevangenis museum in Merksplas waar wij werden verwelkomt door een cipier, daarna in twee groepen verdeeld en vervolgens aan de rondleiding begonnen, de andere groep kreeg uitleg over de gang van zaken over wat er zich afspeelde in de gevangenis en ons oude verhalen van vroeger vertelde wat er allemaal gebeurde en meegemaakt werd. Er werden vragen gesteld die hij beantwoordde en die duidelijkheid brachten in het gehele programma.
Rond 17.15 uur werden we weer naar het restaurant gebracht waar om 18.15 uur een heerlijk drie gangen diner klaar stond dat door iedereen gewaardeerd, met als afsluiting nog een consumptie die door het bestuur aangeboden werd. Daarna reden rond 20.20 uur terug naar Helmond met een goed gevoel en gevulde maag waar in de bus nog volop nagepraat werd over de fijne dag die iedereen beleefd had. Terwijl Theo onze chauffeur een mooi muziekje opzette dat door velen werd meegezongen.
Ondertussen werd iedereen bedankt en voor de chauffeur een envelopje.
Er werd gevraagd als men ideeën heeft of een mooie reis aan kan raden dit door te geven aan ons secretariaat, waarna wij kijken of het te realiseren is voor 2025.
Rond 21.45 uur aangekomen in Helmond werd iedereen nog een fijn weekend gewenst en ging men op weg naar huis.
Hopende op een grote opkomst met de volgende bustocht en alle andere activiteiten die komen, want daar doen we het voor dit alles namens het bestuur.